Negyedik hét - hétfő

A megfigyelés ténye megváltoztatja a megfigyelés tárgyát, azt hiszem, ez a Heisenberg-féle határozatlansági elv. Sosem voltam jó fizikából, de ezt a törvényt megjegyeztem, már iskolás koromban is éreztem, hogy nem csak a kvantumfizikára (ugye arra?) vonatkozik.

Ha egy nap csak annyiban különbözik a többitől, hogy amit máskor csak nézek, azt most le is fényképezem, és ezzel tudatosítom, vagyis megfigyelem, hogy mit nézek, és mások számára is megfigyelhetővé teszem, hogy mit nézek, és ezzel valamelyest követhetővé válik, hogy mivel telik a napom, akkor ezáltal a nap történései is megváltoznak, amitől az is megváltozik, hogy mit nézek. Vagyis nincs olyan, hogy ez a nap csak ennyiben különbözik a többitől...


Bementem a Délinél a CBA-ba, és lefényképeztem a szekrényt. Megszólított egy biztonsági őr, hogy miért nem kértem engedélyt, hiszen magánterületen fényképezek. Ha nincs a megfigyelés, nem beszéltem volna vele. Nem lett volna része a napomnak. Így most őt is megnéztem, de nem fényképeztem le. Attól már nagyon berágott volna.

2 megjegyzés:

  1. Zseniális vagy, Bori. Örülök, hogy ezen a héten te gondolkodtatsz el bennünket.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól tetted, hogy nem fényképezted le a biztonság őrét, különben ki tudja, Ervin kereshetett volna egy másik bloggolót a hétre.

    VálaszTörlés