Hatodik hét - vasárnap

Nullanégytizenegy
Egész nap választottunk.
A héthónapos a játékai közül a mára kedvencet, apa a betörők feltörte zár reperálásához szükséges legmegfelelőbb bizgentyűt, anya reggel a manóra ruhát, kávét a főzőbe, a mai levest, hozzá húst, fűszereket – Jókai lett, ha már költészetnap van, bölcsészek vagyunk, legyünk stílusosak –, tojást szét a piskótához, a felveréshez habverőt, a lepénybe gyümölcsöt, édesítésre az ábdétnorbi szerinti fehér halál helyett barna cukrot, Cobra11 helyett április 11-re valót, Sebő Ferencet, Sebestyén Mártát, mei tai-t a sétához, az ablakba tulipánt és korallkát, mécsesbe gyertyát, elsőmesekönyvet a héthónaposnak, sajtreszeléshez a nagyobb lyukú reszelőrészt, sokkendő közül a lilavirágosat, estére új mondókát a tornához, fürdéshez kifogót, a macisat, a Spanyolnátha új ajánlójához verseket, képeket. Minden nap mindenki választ. Mi is választunk apával, József Attila-verseket, olvasgatni estére, rejtelmeket zengetünk, tiszta szívvel betörünk, ringatjuk a manót náddal, csobogással, hiszen a mai nap inkább a költészet napja, mint bármi más.
Nekünk.

4 megjegyzés:

  1. Igazi irodalmi élmény volt ez a hét!

    VálaszTörlés
  2. Tünde, ez a mai bejegyzés nagyon szép volt! Ira

    VálaszTörlés
  3. Jó érzéssel olvastam a bejegyzéseidet. A fotók is kedvemre valók. L. Eszter

    VálaszTörlés
  4. Ritkán olvasgatom mások gondolatait, mert az esetek többségében számomra semmitmondóak, unalmasak. Tiedet viszont élvezettel olvastam végig, nagyon remek írások, a fogalmazásmód, a szóhasználat, nekem nagyon tetszik.

    Talán a borhoz tudnám legjobban hasonlítani az írásaidat. Legalább úgy olvastatja magát, mint ahogy a kapott bor itatja:) várom a következő rád eső hét eseményeit:)

    Adrienn Barnija

    VálaszTörlés