Tizedik hét - szerda

[Hegynapló]
A hegyen nincsenek kicsi zöld fluoreszkáló idegenek, a terepviszonyok nem kedveznek csészealjak landolásához, meg különben sem kapnának engedélyt a nemzeti parktól. Itt régimódi kísértetek járnak.
A kedvencemmel ma is találkoztam, ezúton csókoltatja az egész Arnolfini Kört! Neki egyébként szőlőskertje volt itt anno, itt írta „Kertészgazdászati jegyzetek” című művét, sőt ide is akart temetkezni, de a fránya örökösök nagy nemzeti derendóciával levitték testét a rossz levegőre.
Mondtam neki, jééé, pont reggel emlegettük, mert D. nehezen gyűri a kötelező irodalmat, nem is csodálom, kit érdekel már a pipafüstös lassú XIX. század – engem például igen, de az meg kit érdekel –, szóval D. azt mondta, ha már belekezdett az ön regényébe, akkor végig is olvassa, mert "nem akarja a többi, még el nem olvasott betűt megsérteni". Reggel óta folyamatosan ötlik fel bennem az életemet szegélyező megsértődött betűk, meg nem nézett filmkockák, félretolt finomfőzelékek megannyi képe.
Délután előkészítettem a házilag füstölt csülköt és beáztattam a babot, mert este a szellem kedvenc levesét fogom elkészíteni. Egy kis adagot kint hagyok majd a tűzhelyen, hátha pontban éjfélkor beszagol a konyhámba. Hiszen a kíséretet is csak ember! Vagyis az volt valamikor.

6 megjegyzés:

  1. Kedves vagy Saját Levében, némi kapaszkodót legalább a hegyhez adsz: Egy író a Költő utcában, a Svábhegyen, aki szerette a bablevest. :)

    VálaszTörlés
  2. Áhá... közelítünk. Nem tudok ellenállni a kíváncsiságomnak: a babot végig a Saját Levében kell megfőzni, vagy az elsőt le kell önteni mint a karfiolnál... :-)

    VálaszTörlés
  3. "- Nos, Pál úr, mi ma az ebéd? - kérdi a hazaérkező kapitány. - Hát, görögolvasó - felel Pál úr karakán flegmával. - Az jó lehet, s mi főtt bele? - Angyalbakancs".
    (Részlet A kőszívű ember fiai című regényéből)

    Talán nem -Gasztrea elleni- szentségtörés, ha a füstölt disznóláb lecseréltetik füstölt csülökre…

    VálaszTörlés
  4. Hogy pontosan idézzük a szellemeket: "malackörmivel" kell elkészíteni! Cauli, szerénységem tiltja hogy leírjam, mindig a saját leve a legjobb!

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, ki hogy van vele, de én csütörtökön kikértem egy bablevest a menzán. Ez volt a "saját ebédem". Ami pedig a szerdát illeti, 30 látogató 54 látogatását mértük, mindkettő abszolút csúcs az indulás óta. Vagyis Mór megtette a kötelességét...

    VálaszTörlés
  6. Drága Feleim, Honfiak! Egész életművemnek az a célja, hogy örömöt szerezzek nektek! Ha túl tudjátok tenni magatokat azon a rengeteg cselszövésen, emberölésen, csaláson szerelemféltésen, vesztes csatán, hazaáruláson, váltóhamisításon, melyekről regényeimben írtam, jöhet az élet napos oldala, a bableves!
    Üdv! Saját Móriczotok
    recept itt: http://sajatleveben.blogspot.com/2008/02/boldog-szletsnapot-jkai.html

    VálaszTörlés