Tizedik hét - vasárnap

[Hegynapló]
Sajnos a hegyen nem élnek halak, ezért úgy kell felcipelnem oda őket. Szegénykék közben megfulladnak vagy megfagynak a jeges rémülettől. És akkor már úgy vagyok a dologgal, hogy legalább a végső tisztesség legyen teljes nekik. Mumifikátori tudásanyagomat felhasználva megtisztítom őket, enyhén besózom és meglocsolom frissen facsart citrommal. Közben folyamatosan veszekszem a macskákkal, mert egészen megőrülnek már a tudattól is, hogy pikkelyes tette be uszonyát a hegyre. Könyökkel lökdösöm el a pulttól, lábbal terelgetem őket az ajtó felé, kezemben a vértől csöpögő késsel. E látvány csak tovább ösztönzi ragadozó ösztöneiket.
A haltetemeket olajjal kenegetve grillrácsra teszem. Az apám balatoni kárászait is grillezem, hasukba diónyi vajat, saját termésű kakukkfüvet és zsályát, valamint citromot tömök. A szemfödelet csak akkor borítom rájuk, ha túl vastag a testük, hadd párolódjanak egy kicsinykét. A fedeles grillsütőt az amerikaiak találták ki azért, hogy felhőszakadás és hurrikán közben is tudjanak sütögetni.
És egy kis színes hír a végére: kiderült, hogy a hegyen igazi, 100%-os bio nutella terem! Ezt a főszerkesztő úr (Fircas Arnolfiniensis) is láthatta a saját szemével, miközben ornitológiai observatiót végzett közvetlenül a harkály feneke alatt.

3 megjegyzés:

  1. Ha a hegy nem jön...
    Szóval mentünk, mert hívtak, és bizony nem bántuk meg! Én ugyan nevezett kitömött halat nem kóstoltam, de számos egyéb viharálló grillterméket (csibe, röfi, hagyma, cékla), fűszeres salátát, rozmaringos krumplit, miegyebet bőven lakmároztam, nem is beszélve a különféle mennyei desszertekről (+ kotyogós kávé). Megerősíthetem hát: a gasztrobloggerek főzni is tudnak...
    És a hír valóban igaz: fekete harkály barátunk olyan buzgalommal hántolta a fakérget vasárnap délután a pedáns konyhakert lankái fölött, mintha ezen múlna: kap-e majd beutalót októberben valamely melegebb éghajlatra. Vagy a harkály nem is költöző?

    VálaszTörlés
  2. Sejtettem tegnap -amikor a sütőben apróravágott dióval megszórtam a rizsfelfújtat, felül meg a pecseni piperki salátának valót sütöttem-, hogy a legfinomabbak vasárnapra maradnak... :-)

    VálaszTörlés
  3. Lesz még folytatása a Hegynaplónak? Élvezettel olvastam, és nagyon klassz maga a blog is!

    SL,annak külön örülök, hogy van szerencsém személyesen is ismerni,és nem kell találgatásokba bocsátkoznom a személyedet illetően :)

    VálaszTörlés