Tizenharmadik hét - vasárnap

[Tel-avivi séták]

Remélem, jól telt az Arnolfini Fesztivál! Én is kifáradtam a hétvégén, ma csak a közeli parkba mentünk. Délben Veronika javaslatára megismerkedtünk egy csoport Fülöp-szigeteki nővel, akik grillezni készültek. Izraelben több százezer vendégmunkás dolgozik, főleg kínaiak, thaiok, filippínók, sokszor illegálisan vagy rossz körülmények között. Ezek a nők idősekre vigyáznak.

Délután kondizni mentünk. A tel-aviviak nagyon sportosak, itt kortól, súlytól függetlenül mindenki mozog, nem ciki, sőt végtaghiányos embereket is láttam rájuk szabott bringákon tekerni. Látjátok a kerekesszéket?

A parkban van bringaút, kocogósáv, foci- és kosárlabdapálya, evezősklub, szabadtéri konditerem, és egy sziklamászófal is szolgálja a nagyérdeműt. Aki nem akar futni, az csak gyors ritmusban gyalogol. Olykor ortodox párokat is el lehet csípni, a férfi fehér ingben, fekete nadrágban, kipában, a nő erényes szoknyában, parókában és edzőcipőben rója az aszfaltot.

Vége az én hetemnek a naplóírásban. Könnyen ráálltam, elsőre jó játéknak tűnt, és meglepően sok időt, gondot, törődést igényelt, elfáradtam. Mindig témát találni, fotózni, de nagyon nem beleélni magam, hisz csak 1500 leütés lehet, kényes egyensúly szégyenlősség és feltárulkozás között... Főleg az aznapi fotók elkészítése esett nehezemre. A saját blogomba sokkal lazább elvárások szerint írok! Hét bejegyzésben Izraelről valós képet adni nem tudtam, még a mi izraeli életünkről sem, talán az érdeklődést sikerült felkeltenem vagy elaltatnom, kit mi illet.

2 megjegyzés:

  1. Zsuzsa, köszönjük ezt a különleges hetet; én nagyon sok mindent megtudtam Izraelről, s kedvet kaptam ahhoz is, hogy újraolvassam az ottani blogot!

    Tájékoztatásul: Zsuzsáék Örményországban is jártak, amelyről az Arnolfini NetGaléria No32-es tárlatában látható kiváló fotók és beszámolók révén átfogó képet kaphatunk. Érdemes rápillantani!

    VálaszTörlés
  2. Mint Zsuzsa Figyelőbeli cikkeinek odaadó híve és a Marx család
    kalandjainak hűséges olvasója csak ünnepelni tudtam ezt a
    különszámot a héten.

    VálaszTörlés