Negyvenhetedik hét - hétfő


[A negyvenhetedik]


Ma töltöttem be 47. életévemet. Ebben az évben 47 miniszobrot és 47 kis grafikát szeretnék létrehozni.

Mindig fontosak voltak számomra a számok. Különös hidat jelentettek a matéria és a virtualitás között. Közel 12 éve találtam egy szabályos körgyűrűt, az anyagi világban; amit aztán harmadoltam, feleztem, negyedeltem, görbítettem, hajlítottam, nyújtottam, átfúrtam, felfűztem, megcsavartam, így a síkból tereket, virtuális tereket, tömegeket, virtuális tömegeket hoztam létre. Különös játéka az életnek, hogy számomra ez az ideális tárgy, forma egy ténylegesen virtuális adathordozó, a számítógép merevlemeze. Mérete az „ősi” 36 centiméter átmérőjű mágneslemeztől a mai pici 8,5 centis átmérőjű krómozott lapokig terjed.

Ma ezt a három szobrot készítettem. Furcsa, hogy az ipari hulladékot újból a szellem szintjére lehet emelni.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon erősen indul ez a hét, az Arnolfini KépíróKör 47. hete. Amelynek első napján a 47. Képíró épp betöltötte a 47. születésnapját! Mi ez, ha nem számmisztika!?

    És akkor megtoldom még egy adattal! Mint a jobboldali sávban látható, a blogstatisztikából három adat frissül rendszeresen. A mai frissítés a 2010. március 1-jei starttól az utolsó teljes nap, azaz 2011. január 16-a végéig összesíti a paramétereket. Jelesül: eddig összesen 1257 egyedi látogató 6912 látogatást tett, s eközben 20362 oldalmegtekintés történt. Egy hirtelen megvilágosodástól hajtva összeadtam e három számadat számjegyeit: az összeg 46-ra jött ki. Vagyis ma, a 47. hét első napján, az első látogatás pillanatában, amikor eggyel nőtt az egyik érték, a számjegyek összege 47-re változott...
    Hát így indul ez a hét.

    VálaszTörlés
  2. És az év harmadik hetében vagyunk, ha a 47-et vesszük és kivonjuk a hétből a négyet, az hátborzongatóan pont három!

    A szobor tecc! Milyen szerszám kell ilyen erő kifejtéséhez?

    VálaszTörlés
  3. ..., ezek a kis koromgok egy kis rásegítéssel, hogy mekkora tartalmakat képesek hordozni...!
    f.csaba

    VálaszTörlés