Kilencedik hét - kedd

[shadowplay]
Susannia Morning News: Igen, azt a családi fotóalbumot a youtube-on végignézhettem volna, mielőtt linkelem. Ezer bocsánat. Ez a tegnapi kapkodás örök időkre az internet borostyánjába zárva. Mindezért nyilván a Damjanich utcai Tudatkapu a felelős – közelébe érve jutott eszembe a Shadow Man című Bowie-szám. Idegen-intelligencia-függők esetleg utánanézhetnek, hátha rejtenek valami titkos információt az Iman által a képeken viselt – fülbevalók. Ők nyilván arról is hallottak, hogy az efféle – állítólagos – Tudatkapukat azok a Kistermetű Fluoreszkáló Idegenek tartják működésben, akikről már régen urbánus legendák terjednek, itt a hetedikben (kerület: Csikágó). Erről majd máskor.
Az ötödikben viszont már készül a tegnap emlegetett Fal. Apró részlete alább. Pest 1780 körüli térképe (annak emlékmása, árnyéka) került fel ma arra az 5x3 méteres felületre, amely így, e szabálytalan archeológiai struktúra hatására, vele behálózva, váratlanul óriásivá növekedett.

XVIII. századi utcahálózat
+ XXI. századi árnytárs & létra.


Lépcsőn felmenő kóristalány esti árnyéka.

Shadow Man a konyhában Sinatrára gondol.

5 megjegyzés:

  1. Izgalmasan alakul... végül is, ha kész, hol lehet megtekinteni az árnyékhelyszínt?

    VálaszTörlés
  2. ... ezt a klippet valószínűleg sosem láttuk volna, ha te nem hívod fel rá a figyelmünket. Ha ez megvigasztal.
    És ha már ott voltam, megnéztem (gondolom nemcsak én) még pár ritkaságot, ami szintén nem volt elpazarolt idő. Ugyanaz igaz a mai ajánlatra is.
    Izgalmasan alakul a fal...
    Hajrá árnyékbox!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Cauli, a régi belvárosban, a Molnár utcában, átellenben a hajdan oly népszerű Fregatt sörözővel, a hajdani Körzőgyár helyén.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, Zsuzsa a vigasztalást...

    VálaszTörlés
  5. "az internet borostyánjába zárva" - ez gyönyörű!

    VálaszTörlés