Nyolcadik hét - kedd

St. Galleni kaland

Tomit ma a munkája a svájci St. Gallenbe szólította, és mi persze elkísértük. Nagyon vártam már, hogy láthassam a Kunstmuseumban január vége óta nézegethető Press Art című kiállítást. Ez egy nagyvonalú válogatás, amelyet a svájci műgyűjtőházaspár, Annette és Peter Nobel gyűjteményéből állítottak össze. Méghozzá olyan képekből, amelyek nyomtatványok felhasználásával készültek. Így viszontláthattam többek között a könyvekből már jól ismert Mimmo Rotella- és Jacques de la Villeglé-dekollázsokat, Schwitters- és Beuys-ragasztmányokat. A fantasztikus anyag a neten is megtekinthető.

Ezután végigsétáltunk egy hatalmas vörös szőnyegen, amely Pipilotti Rist és Carlos Martinez tervei alapján 2005 óta egy kis vörös, gyöngylámpás oázisba torkollik a város szívében.
Hazafelé megálltunk a Bodeni-tónál, hogy beszívjuk a tavasz vízi illatát. E tó vize nagyon hasonlít a Balatonéhoz, de mert itt iszap és homok helyett kavicsok vannak az alján, kristálytisztán láttuk, amint a víz alá bukó kacsa mellett a mélyben komótosan elhúz egy termetes ponty.
Ma délután újra megnyitották a légteret. Zsuzsi hazarepül, hogy családja végre egyen valamit más is, mint pizzát, hozzánk meg visszatérnek a dolgos hétköznapok.

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon izgalmas lehetett, a linkkel együtt...

    VálaszTörlés
  2. Olyan, mitha mindezen tudósítások a képekkel együtt egy másik világból érkeznének. Az a piros, meg az a zöld, meg a ponty...

    VálaszTörlés
  3. Ebben a városban aztán lehet porszívózni!

    VálaszTörlés