Nyolcadik hét - szerda

Csoportkép hölggyel

Az Arnolfini Retrofesztiválra készült kis etűdöm volt az első munkám, amihez családi fotókat használtam. A film szereplői mamám, nagyanyám, nagyapám és az ö barátaik, rokonaik, munkatársaik. Egyikük sem él már, a régi albumokat lapozgatva próbálom felgöngyölíteni a múltjukat, amiről sosem meséltek, mert kicsi voltam és ők talán akkor úgy gondolták, ráérnek még. Most, hogy kérdeznék, csak az album maradt. Képzelhetek róluk már, amit akarok, alig van valami, amihez igazodhatnék. Ha élnének, most beszélgetnénk. Én képeket csinálok ehelyett.

Ezúttal lapokat a Lakner család albumából az ez évi első "22" magazinomba.
Az ásványokról szóló szakkönyvet a padláson találtam, a pecsét egy régi svéd báli meghívóból készült, a Heindesign műhelyéből való, míg a 24 darab kis repülős ragaszt hosszú kitartó munkával narancsokról gyűjtöttük a vitaminmentes hónapokban. A sziklaszirt jobb oldalán ülő nő Zsuzsi nagymamám.
Ez a Zsuzsik hete, bizony, és ha már itt tartunk: mialatt ezt írom, az első két bejegyzés szereplője már München fölött repül.

1 megjegyzés:

  1. Felhívnám a figyelmet Zsuzsa parádés kollázsblogjára, ahol az alkotás amúgy rejtve maradó fázisaiba is bekukucskálhatunk.

    VálaszTörlés