Tizenötödik hét - szombat

Hadd mutassam be kedves barátomat, hűséges segítőtársamat naplójegyző kalandjaimban: Nikon D70s-t (beceneve: Marco… na jó, ez a jegesmedvénk, aki egész nap türelmesen figyeli a dolgozó embert; Kelly nevezte el Marco Polo után még karácsonykor, amikor hozzánk érkezett). Nikon rögzíti, válogatja, vágja és összeállítja a képeket, és ami a legfontosabb, megőrzi még a mellékesnek tűnő részleteket is, a környezetet, életformát, gesztusokat, számos ellenőrizhetetlen és véletlenszerű valóságelemet, amely később az idő által még esetleg valami jelentőséget is kaphat, ki tudja…? Talán észrevettétek, hogy Nikon bekukucskált az egyik képbe a piknik alatt, úgy látszik ő is meg akar őrződni az utókor számára. Ha egyszer megtanulom használni - már azon kívül, hogy egyszerűen lenyomom a gombot az automatikus beállításban -, akkor tényleg adok neki becenevet is. Így elsőre Sára jut eszembe…

[Festőóra / Painting class]

Ez volt a félév utolsó festőórája: festettünk, ittunk egy kis bort, megnéztük a nyári festőtáborról a képeket - ahol majd tanárunk, Vicki farmján, az Eastern Township csodálatosan szép hegyes környezetében, kint a füvön, vagy köveken, vagy akármin fogunk festeni… -, aztán ittunk még egy kis bort, és megint festettünk.

This was the last painting class of the semester: we painted, had a little wine, then we looked at some pictures about the summer painting workshop at our teacher’s, Vicki’s farm, where we will paint on the grass, or stones, or whatever, in the beautiful mountainous setting of the Eastern Townships…, then we drank some more wine and went back to painting.

2 megjegyzés:

  1. Szörnyű sokat kell várni ezen a héten ezekre a jó kis beszámolókra....

    VálaszTörlés
  2. De megéri!
    (A csúszás főleg az időeltolódás miatt van...)

    VálaszTörlés