Huszadik hét - szerda

[Az utazás]

Lakós és nyaralók

A nyaralásra berendezkedett települések életét a vonuló és távozó üdülőseregek által gerjesztett ár-apály rendszer határozza meg, sokszor a mániás depresszióra emlékeztető intenzitással. A téli kísértetfalvak csendes szunnyadását nyáron egy átmenetileg megváltozott tudati állapotú embertípus, a nyaraló lendíti át egyik végletből a másikba. Ha bennszülött lakosokkal beszélgetve tréfásan irigykedünk, milyen jó is lehet ott élni, ahol mások csak nyaralnak, sokszor megrökönyödött arckifejezéseket kasszírozunk, valószínűleg jogosan. Ugyanilyen értetlenül vagy éppenséggel kíváncsian, közönyösen, dühösen tekintenek ránk kertünk állandó lakói is.


Sün barátunk ugyan nem zavartatja magát, de folyamatos morgással, zsörtölődéssel hozza tudtunkra alkalmatlankodásunkat.

Rigónk napi rendszerességgel dolgozza fel az aljnövényzetet. A teraszon átmenetileg deponált régi szekrényben impozáns várat épített egy darázsraj. Ajánlatomat fészkük megörökítéséről udvariasan, de határozottan elhárították. Az elmúlt évben beköltözött népes nyest család ideiglenesen feladta bed & breakfast szállását tetőnk alatt, de egy éjszakai vizitre azért visszatértek. Tavaly egész nyáron fejünk felett gyakorolták a menyéttáncot és rabolták álmunkat. Gondolom, az idén turnéznak az elmúlt évben begyakorolt számmal. A hangyákkal, vakondokkal, csigákkal még csak távolról üdvözöltük egymást, a szúnyogok számára ez a kimért távolságtartás sajnos ismeretlen.

A nap végén Bencét elbúcsúztattuk a vasúti és időutazásra szolgáló állomásról, majd jegy hiányában lepattantunk egy Quimby-koncertről.

2 megjegyzés:

  1. A rigók (és verebek) nálunk fürdővendégek: a tűzrakó szélére kitett, reggelente friss vízzel feltöltött virágalátétben pacsálnak/fürdenek/iszogatnak a reggeli kávé alatt, legnagyobb örömünkre.

    VálaszTörlés
  2. Hozzánk meg egy macskabagoly jelentkezett be mint új lakó. Először azt hittük plüss, mert 12 órán át ugyanott ül. Vagy lehet hogy csak egy repülő, vakarózó, sípoló plüss tárgy?..
    A macskákkal viszont semmiféle rokoni kapcsolatot nem tart. Lenézi őket. Fentről.

    VálaszTörlés