Huszonegyedik hét - vasárnap

[Tér és idő]

Visszapillantó
Az utolsó napon talán megengedhető, hogy az ember eltérjen a szabályoktól, hiszen nem teremthet már vele (a maga számára) precedenst! Tegnap, miközben újra átnéztük a képeket, kiderült, van még egy-két kellő időben fel nem fedezett kincs, például egy hétfői felvétel a sokat emlegetett bazilikáról.
A bazilika egy része a harangtoronnyal.

A kemping
Egy fotót a szállásunk is megérdemel. Kicsi, családias, csendes, s 500 kilométerre fekszik Soprontól. Az út hat-hét óra alatt, egy pihenővel megjárható. Az árnyas fák alatti bungaló, előtte egy kis saját térrel, nekünk tökéletesen megfelelt. A medencében reggel-este úszni is lehetett – ha engedték a pancsoló gyerekek és a meleg elől ide húzódó felnőttek. További nyári olvasnivalók: Steven Saylor történelmi krimijei Cicero és Caesar idejéből. Vigyázat, az ókori nyomozó, Gordianus történetei függőséget okozhatnak!
Kilátás a bungaló teraszáról.

A kert II.
Ha túl sok gyümölcs terem, hiába minden habzsolás és ajándékozás, meg pakolás a mélyhűtőbe; ilyenkor helyzet van - és eltevés. Több év tapasztalatai alapján a munka/érték-arány versenyt az ecetes szilva és a meggykompót vezeti. De jöhet néhány üveg ribizli szörp is, mert nagyon finom, és egy-két üveg dzsem. A josta-ribizli-meggy nagyon bejött! Gyengém az aszalt szilva. Sajnos, e téren az olcsó és jó megoldás titkára még nem derült fény. A legjobb a cserépkályha teteje lenne, ami a zöldség- és zellerzöldnél remekül bevált. A korai érés miatt a szilvánál ez az út nem járható, a villanysütőben aszalás pedig drága mulatság.
A kert gyümölcsei.

9 megjegyzés:

 1. Remek volt ez az elcsúsztasásos utazás téren és időn át, köszönjük! És koccintsunk a szerző egészségére egy jéghideg szódával feleresztett ribizli szörppel!

  VálaszTörlés
 2. Köszönet az utazásért! A végére a családi viszonyok is kiderültek számomra... már ami Turbuly Évát illeti, bevallom nem tudtam. :-) Utoljára csak annyit: hideg meggyleves. Szintén a szerző egészségére!

  VálaszTörlés
 3. És mára sajnos összeérnek az idősíkok. Minden a régi kerékvágásba kerül, meg-megzöttyenve a Borostyán út kövein.
  Szia!

  VálaszTörlés
 4. Kedves Cauli!A hideg meggylevest is nagyon szeretjük!
  "saját levében": Kérjük meg Ervint, legyen majd egy könyvajánló blog is, ha nem is ilyen gyakorisággal, mert az nem menne. Pl. havonta ajánljon valaki legalább egy könyvet/filmet/zenét öt mondatban. Mit szóltok? Én örülök, ha felhívják a figyelmemet valami jóra. És várjuk a nyelvhalat!

  Köszönöm a bátorító visszajelzéseket és mindenkinek szép nyarat kívánok sok szeretettel!

  VálaszTörlés
 5. Néhány gasztroblogger indított egy ilyen könyvajánlós oldalt (én vagyok a keresztszüleje), de nagy a lemorzsolódás!
  http://konyhasonaplo.freeblog.hu/

  Azért megpróbálhatjuk.

  VálaszTörlés
 6. Majd Ervinnel kell lebeszélni. Az ő vaskeze gatyába rázza a népet :)

  VálaszTörlés
 7. Az ajánló blog ötletét messzemenően támogatnám.
  Máris melegen ajánlok két remek könyvet, amit épp az előbb vettünk meg ajándékba, mert mi már olvastuk:
  David Gilmour (nem a Pink Floydos!) : Filmklub című könyvét és Alan Bennett: A királynő olvas című zseniális munkáját, amit Rakovszky Zsuzsa, Évánk Artemiszbeli társa fordított magyarra.

  VálaszTörlés
 8. Hm, megfontolandó blogötlet. Azért még aludjunk rá párat. Addig is olvassunk könyveket! (Is.)

  VálaszTörlés
 9. A királynő olvas tényleg szuper, csatlakozom!

  VálaszTörlés