Huszonkettedik hét - szerda

[21 ajtó]

7. Gerlóczy
A Gerlóczy kávéház, eredeti bejáratával együtt, egy régi-új csoda. Az épületet a kicsit idősebbek még Design Centerként ismerhetik. A sajtkereskedelemből tehetőssé vált T. Nagy Tamás pár éve nyitotta itt meg a legjobb klasszikusokat idéző kávéházat, majd varázsolta az egész épületet igazán gyönyörű butik hotellé, kitűnő ízléssel. Elfáradván az irodai taposómalomban, a Gerlóczy megfizethető, franciás napi menüje sokszor nyújt enyhülést.

8. Homeless hotel

A kávéház elegáns, ízléses környezetétől 20 méterre a Gerlóczy utca ajtószerű, furcsa bemélyedései a fedél nélkül élőknek nyújtanak luxuslakást. A szemben lévő sajtbolt kiváló minőségű papírkartonjai fekhellyel, védelemmel, kényelemmel látják el őket. A környéken kószáló turisták gyakran megállnak fényképezni őket, ráérezve a látványban rejlő groteszkre.

9. Semmelweis utcai kapuzár

Egy utcát lezárni sorompóval szokás, de a földből alattomosan kiemelkedő, majd jó esetben – a kihajtási engedéllyel rendelkező autó rendszámát felismervén – lesüllyedő fallikus sorompó meglehetősen ijesztő látvány. Bár kétségtelen, hogy amióta működik, legalább lehet parkolni az irdatlanul drága behajtási engedély birtokában.

2 megjegyzés:

  1. Mondd csak, azt hogy csinálod, hogy a kép egy részlete színes marad?...
    ... ha volna (Ervin!) képi hozzászólás, most mutatnék a Gerlóczy utcában fényképezett street artot. :-)

    VálaszTörlés
  2. Hát őszintén szólva ez Ervin zseniális utómunkájának köszönhető!

    VálaszTörlés