Tizennyolcadik hét - csütörtök

[Hétpróba Székelyhidi Zsolttal]

Test, tartás


A bringázással az a baj, hogy kíméli a hátgerincet, nem tornáztatja a hátizmokat, amelyekkel egy helyben ülök nap mint nap – egyszóval ugrálni, futni, sétálni kellene mellé... Egyik megoldás lehet még a koncertezés, ha sokszor végzi az ember, a gémberedett tagokat kilazítja, a lekötött izmokat felrázza, a verejtékezés pedig akár még fogyni is enged egy picit.

Jól sikerült a muzsikázás, vérből és fejből játszottunk, a tét a mulatságállapot elérése volt, amelyet néhol már-már táncolásig (bólogatásig, hajlongásig) sikerült fokoznunk.

És persze, ahogy az lenni szokott, sehogy sem akaródzott hazamenni utána, főképp, mert a margitszigeti Cha-chában Mangó barátunk szülinapjára voltunk hivatalosak. A taxi rogyadozott alattunk, aztán a margit-híd, aztán mi magunk alatt, sikerült kellemes ütemben elfáradni, bólogattunk, hajlongtunk, majd – majdnem a legvégén – muszáj volt elindulnom.

A munkahelyen Nyman szólt, hallgattam, bólogattam, a fáradtságtól nehezebben megy minden, még a stílusos duracell nyuszis-elemes feladat is. Többször átestem a holtpontomon, ebből csak egy hosszú alvással lehet jól kijönni, Nyman filmzenéi sem szolgálnak megnyugtató felfrissüléssel. A legjobb szó talán a lebegés erre, számítógépes rendszerek közti mezőben – az asztal és monitorok által behatárolt szögben.
Valahol azt olvastam, hogy a helyes monitornéző tartás üléskor 135 fok, a hát ekkor fekszik a legkényelmesebben rá a támlára. 90 fokban rossz a derékszög.

3 megjegyzés:

  1. 180 fokba kéne lemenned és aludni egy jót! Tíz zöld pipát is kaphatnál érte!

    VálaszTörlés
  2. Nem csak borítót kérünk a hallgatott zenéhez, hanem ha lehetséges hallgatható kóstolót is!

    VálaszTörlés
  3. Székelyhidi Zsolt2010. július 2. 13:38

    Bár nem a Piano Singsből, de ím, egy kellemes hallgatás Nymantól a '89-es A szakács, a tolvaj, a feleség meg a szeretője c. Greenaway filmből:
    http://www.spanyolnatha.hu/!zsolt/Book_Depository.mp3

    VálaszTörlés