Harmincadik hét - vasárnap


[A hét törpéi]

Kedves Királyok és Királynék, kérlek, hallgassátok meg az utolsó törpét is, utána pedig szavazzatok a Hét Törpéjére!
Köszönettel: a Mesélő

Ha-haa-haappcccchííí! – hallatszott az Írócsarnokban, majd megjelent egy piros orrú, lázasan csillogó szemű törpe. Hapci szegény az ősz beköszöntével azonnal ágynak esett, lázálom gyötörte (Szundi elhatárolódott a kérdéstől). Álmában az üvegzsebkendőn is túl járt, és meg kellett küzdenie a gonosz Vírusnya Baciluska szovjet boszorkánnyal. Nehéz vállalkozás ez egy ilyen kis törpének, de Hapci lázas tempóban kaptatott fel a hőemelkedőn, míg Propoliszba nem ért Aszpirinyó anyó házához.

Az anyó háza fényes pirulákból állt, csak úgy szikrázott a sok kristályszerkezet, amit az Élet vizével pucolt meg minden tavasszal. Szerencséd, hogy éjszakás nővérnek szólítottál! – rikácsolta Aszpirinyó anyó, majd útba igazította Hapcit a nagy hatalmú Hókuszkókusz palotájához.

Hókuszkókusz némi hálapénzért cserébe neki adta gyógyhátasát, ami egyetlen prüszköléssel orrcseppfertőzést bocsájtott a gonosz Baciluskára.

A banyát elpusztította a rengeteg orrcsepp, és az évszázados C-vita minden áldozata felébredt álmából. Szájról szájra terjedt a hír, hogy Hapci a hős megmentő, aki egy levél gyógyszeren visszaröppent saját meséjébe.
Itt a vége, prüszkölj véle!

5 megjegyzés:

  1. Köszönjük ezt a parádésan végigvitt projektet! Szép munka!
    A hét törpéje pedig Kuka!

    VálaszTörlés
  2. Habár én Woody Allen-nel egyetértésben mindig a gonosz mostoha pártján állok, most kivételt teszek: a hét törpe döntetlennel végzett, a hét óriása pedig a Mesélő! Chapeau (piros csúcsos)!

    VálaszTörlés
  3. -Ismétlem, pszichológus!
    -Na látod, már megint tüsszentettél és nem értettem mit mondtál... mondta Malacka.
    :-)

    VálaszTörlés
  4. Én is a pszicho törpére szavazok! Hapci pedig a mai napon ácsorogjon kinn a Napon!

    VálaszTörlés