Harmincötödik hét - szombat


[rajzok]


Nem olyan rég előkerült egy régi mappa, benne a 4 éves koromban elkövetett rajzok. Ritka pillanat, mert Samu és Roli éppen kicsivel idősebbek ennél, és így össze tudtuk hasonlítani a műveket. Láthatóan érdekelte őket, mit alkottam, amikor olyan voltam, mint most ők.

Mindig hajókat meg repülőket rajzoltam. Azóta is ezek érdekelnek igazán. Nem tudok visszaemlékezni, hogy milyen hatásra rajzoltam anyahajóról felszálló repülőt 1971-ben. De az biztos, hogy nem sok ilyen úszott a Dunán Újpest magasságában.

A fiúkat az állatok érdeklik. Mindenféle élőlény, ami mozog.

Az orrszarvú egészen fura és egyedi rajz, Roli azóta sem rajzolt ilyet. A szemek és a száj később került fel rá. Egy könyvben látott orrszarvút meg műanyag állatfigurában is van pár darab.

Samu farkasainak a vonítása élethű. A Dzsungel könyvében látta a farkascsaládot, akik befogadták Mauglit. Azt rajzolta meg, amikor a tanács összeül. Samu rajzol többet, ő jobban szereti ezt a kifejezési formát.

1 megjegyzés:

  1. Ez érdekes, kisgyerek koromban én is állandóan hajókat és repülőket rajzoltam (meg persze autókat). Pedig a Kiskunság egyikben sem bővelkedett akkoriban. Ha jól látom, a te rajzodon a repülő propelleres; én a sugárhajtású vadászgépeket preferáltam, azoknak elől lyukas az orruk. Nyilván, mert MIG-ek. Igaz, olyanok elhúztak néha a táj felett, még hangrobbanásra is emlékszem. Ami a hajókat illeti, inkább utasszállítók jöttek szóba, főleg többemeletes óceánjárók, több sorban kajütablakokkal.
    Mivel kevés papír volt, nem A4-esben, hanem kis méretben rajzoltam: négyet-öt hajó egymás mellett, aztán alatta négy-öt rapülő, majd autók. Ezek sajnos nincsenek meg. Akkortájt még nemigen léteztek falun dossziék...
    De a gyerekek rajza mind megvan, sőt számosat ki is állítottunk belőlük Kuffer Galériában.

    VálaszTörlés