Negyvenegyedik hét - hétfő


[Téli játékok 1]


Az időjárás télies, ahogy illik. Délelőtt 4 éves unokámmal, Misókával játszottunk szituációs játékot, mint mostanában mindig. A szerepeket Ő osztja ki, minden szereplő én vagyok, folyamatos dramaturgiai segítség nélkül nem is tudnám ellátni e nehéz feladatot. A segítséget megkapom. Könnyítésül ő is vállal néha egy-egy szerepet, különféle egyszerű tárgyakat (dugó, dió, mogyoró stb.) nagy megszemélyesítő erővel szerepeltet. Ez nekem öröm és mindig derűs élmény, valamint figyelmeztetés is arra nézvést, hogy milyen fontos fedezeti érték a művészetben a személyesség. (A sikeres megszemélyesítés feltétele a gazdag, meggyőző személyiség.)


A lentebb látható három fotó közül a középsőn és az alsón Miskó által appercipiált és megformált idea látható. Érdemes megfigyelni a tus, ecset rajzon, hogy az „őskáosz” karakter nélküli tagolása (csak a semmi tagolatlan) hogyan válik karakteres tagolássá.


Gyermekjátékok
(A lovacska a húgom munkája, a többi az enyém.)


Varázslók

Ember
(Az utóbbi két címet is Miskó találta ki.)

2 megjegyzés:

  1. Nagyszerűen indul ez a hét! Igazi meleg, szeretetteljes alkotó légkör ígérkezik! Szívből gratulálok az összes résztvevőnek! Remek kis csapat!

    VálaszTörlés
  2. Azt hiszem, többek nevében is mondhatom, egy ilyen nagypapa kész főnyeremény.

    VálaszTörlés