Negyvenhatodik hét - szerda


[Időutazás]


A mai képek analóg fényképezőgéppel, régebben készültek, de csak most látnak napvilágot,. Találtam nemrég két tekercs filmet (egy színeset és egy fekete-fehéret) a fiók mélyén, fogalmam sem volt, mikoriak lehetnek. Egy harmadikat pedig a közelmúltban fényképeztem el egy Minolta XG-1 fényképezőgéppel. A múlt héten adtam be a laborba előhívásra a tekercseket; a fekete-fehéret sajnos csak hosszabb határidővel vállalták el, így annak a tartalma egyelőre ismeretlen. Időutazás zajlott le bennem, amikor szkenneltem a színes negatívokat, 2005 tavasz-nyár lett a beazonosítás, feltehetően a Hanimex RF35d típusú gépemmel készültek. A fotókon volt kollégiumi társ, régi szerelem, kirepülő fecskék, néhai cica – szóval csak úgy zúdultak rám az emlékek. Ezekből válogattam mára egy cicakollekciót.

Ő Tomci, egy 2005-ös felvételen; szegény több mint 2 éve nincs közöttünk. Annak idején kóbor cicaként csapódott hozzánk.
E fekete úrhölgy már lassan 9 éve őrzi a házat szüleimnél, sok madár és kisegér utolsó emlékképe ő volt. A fotót szintén 2005-ben készítettem.
Ez a tavalyi fotón látható két cicó pedig itt Pesten vigyázza a házat, ahol élek; szinte mindig itt gubbasztanak. Két lakó eteti őket rendszeresen, ivartalanították is őket.
Azt hiszem, le sem tagadhatom, hogy megbabonáztak a macskák.

1 megjegyzés:

  1. A teljes kollekció itt elérhető:
    http://picasaweb.google.com/racz.julia/AnalogMacskak?authkey=Gv1sRgCOKXvKuf0qTLvQE#

    VálaszTörlés