Huszonkettedik hét - kedd

[21 ajtó]

4. Zuhany

Tizenéves korom óta csak zuhanyozni szeretek; ha én fürdőkádba mászok, ott már valami gond van. A reggeli zuhanyozás egyfajta spontán meditáció. Ha ilyenkor megzavarnak, az egész napom el van rontva. Önkínzó hajlamaimra jellemző, hogy minden zuhanyozást hideg vizes öblítéssel fejezek be. Na jó, csak derékig...

5. Nari
Csoda, hogy macska nem mindjárt a legelső képen tűnt föl. Belőlem öreg koromra igazi macskás vénasszony lesz, száz százalék. Az elmúlt hónapban volt olyan nap, hogy hét macskát etettem. Gyerekkoromban nem lehetett semmilyen szőrös állatom. Imádott nagyanyám csak szomorúan végigsimított az Elhagyott Javak Irodájától – csontsoványságát meghazudtoló asszertivitással – visszaszerzett perzsaszőnyegeken, és én már meg sem szólaltam. De ahogy kihúztam a lábam a szülői házból, azonnal került egy macska, aki 2 héttel előttem szült. Igaz, ő mindjárt hatot – én akkor beértem Zsófival. Azóta eltemettük Cilikét, aki ugyan kasztrált kandúrként élt velünk, de legalább 19 évet. Egy évvel volt idősebb, mint Emma, aki őutána már csak a harmadik gyerek lehetett. Amikor a lányok is elhagyták a házat, muszáj volt beszereznünk két cicát, gondosan személyre szabva. A hatalmas narancsszínű Nari Jóskát tekinti hites gazdájának. Az én Recsikémről majd később.

6. Google
Számomra a legfontosabb ajtó a világra egyértelműen az internet. Még alig telt el 2 nap, és már jó pár függőségemről beszámoltam – a világháló talán a leginkább addiktív. Beteg leszek, ha nem tudom a legváratlanabb pillanatban megkeresni egy szó vizuálisan elrendezett jelentésmezőjét a Visual Thesaurusban, átszerkeszteni sebtében egy fotót a Piknic.com-on, vagy elérni a benti számítógépemet és hajnali kettőkor válaszolni az e-mailjeimre. És visszasírni azt a nem is olyan távoli időt, amikor még lehetett hivatkozni arra, hogy nem vagyok az irodában!

5 megjegyzés:

  1. Izgalmas lesz ez a hét, már látom. Hajrá!

    VálaszTörlés
  2. A franczkarika, a mail art nincs benne a Visual Thesaurusban... :-)

    VálaszTörlés
  3. Nari cukorfalat. Nincs róla véletlenül egy elektromikroszkópos felvétel? Vagy legalább a bolháiról?
    Érdekes hét lesz ez, már előre sajnálom, amikor vasárnap este az orrunkra csapod az ajtót!

    VálaszTörlés
  4. Persze Szabó Magda: Az ajtó c. regénye rögtön eszembe jutott, aztán ezt olvasom a keddi bejegyzésedben: "...Belőlem öreg koromra igazi macskás vénasszony lesz..." No comment.
    Ja, és nagyon várom a további ajtókat. Ugye lesz egy kis Kékszakállú is fülbevalónak?

    VálaszTörlés
  5. Azért jöttem vissza hogy felvessem ezt a Szabó Magda ügyet, ajtóstul, macskástul, erre tessék, megelőztek!

    VálaszTörlés