Huszonkettedik hét - péntek

[21 ajtó]

13. Egy kereskedelmi tévé bejárata
Először tudjuk le a munkát, így hétvége előtt. Üzleti titkokról persze nem tudok beszámolni, de talán így is érdekes, hogy egy-egy tévéműsor milyen mértékben spontán vagy kitalált, kutatással alátámasztott. Egy népszerű műsor nézettségének javítása érdekében fogunk vizsgálatot végezni. Megpróbáljuk kinyomozni, mitől vándorolnak a népek egyik műsorról a másikra, mivel lehet még néhány percig ott tartani őket. Ez aztán igazán kimérhető, adagolható műfaj lenne, ennek ellenére inkább csak próbálkoznak ezzel-azzal, mint hogy módszeresen elemezzenek és tervezzenek. Szóval majd keressük a tűt a szénakazalban.

14. Fűszerek
Aki az Arnolfini Fesztiválokon már találkozott FoodGesamtkunstwerkjeim valamelyikével, eddig is sejthette, hogy fűszereim nem férnek el egy dobozkában. Nos, most a KépOlvasók előtt feltárom fűszerbarlangom ajtaját, betekintést engedve a boszorkánykonyhába. A körülbelül 400 kisebb-nagyobb üvegcse könnyű rendszerezésének, áttekinthetőségének és minőség-megőrzési szempontjainak figyelembevételével kellett megtervezni a konyhabútort, amit végül a pultba rejtett kihúzható, keskeny, de mély, három emeletes rekeszsorral oldottunk meg. Aki megnézi, többnyire nem hiszi el, hogy rendszeresen használok ennyi félét, pedig tényleg. És akkor a spájzban rejlő további több száz zacskócska, üvegcse, dobozka, szütyőke és egyéb kincs még nem is látott napvilágot. Hát, íme egy újabb addikcióm.

15. Recsike
A szép vörös Nari cica már kiosont egy ajtón kedden. Most meg itt ül Recsike, természetéhez híven a ruhásszekrény ajtaja mögött, tipikus Kleopátra vonalban kisminkelt szemeivel, tigriscsíkos bundájában. Nevét az öthetes korában összeszedett tüdőgyulladásnak köszönheti. Úgy recsegett, mint egy rossz rádió. Recsi az én cicám, azaz ha fáj a fejem, odafekszik mellém; ha fáradt vagyok, ott dorombol rajtam; ha unatkozik, addig törleszkedik a klaviatúrához, míg inkább az ő hasát vakargatom munka helyett. A legszebb története, hogy levadászta az egeremet. Addig rágta a drótját, amíg a komputer egér megadta magát, és már nem cincogott tovább a számítógépes vadászmezőkön.

1 megjegyzés:

  1. Lenyűgöző ez a következetesség, amellyel halad a projekt, s az a lendületes és magával ragadó stílus, amellyel mindez megfogalmazódik. Ami a fűszereket illeti: igazi megtiszteltetés számunkra, hogy bepillanthatunk ezekbe a rejtett zugokba, az így felbukkanó alkotóelemek kreatív felhasználását, illetve az ennek révén előálló végeredmény ínycsiklandozó csúcsminőségét jómagam is tanúsíthatom.

    VálaszTörlés