Negyvenötödik hét - csütörtök


[Vízkereszt]

A Karácsony vége, a Farsang kezdete. A karácsonyfa visszakopaszodik, és két méterrel mélyebbre kerül, azaz ledobtam az erkélyről.

És persze nagytakarítás. Ez nem csak porszívást és ilyesmiket jelent, hanem fönt, a dühöngőben újra összeraktam a kisvonat pályáját, mert a négy kisördög karácsonykor komoly folytonossági hiányokat okozott a sínekben, és szombaton újra jönnek! Összesen hét unokánk van, közülük négy fiú. Léna nem szokott jönni, ő Sydneyben él, most tanul járni és beszélni. Ma reggel szkájpoltunk, nagy az időkülönbség, télen 10 órával vannak előbbre. A képernyőn keresztül próbált megitatni egy kis kakaóval, még nem tudja, hogy csak virtuálisan vagyok ott.

Apropó, virtuális. A felhő-számítás vagy cloud-computing egyik legismertebb alkalmazása a Google saját térkép készítése. Ma kicsit javítgatnom kellett egy tavalyi térképemen: Terézváros díszkútjait mutatja be Surányi András barátom könyve alapján. Tavaly tettem fel egy virtuális kiállítást is, a KOKSZ-műhely tárlatát, a New York-i Guggenheim múzeum előtti területre. Szeretem a Google térképét – és persze a street view-t. Olvasmányaim helyszínét is mindig megkeresem, például: "… valahányszor csak rápillantanak a nagy órára a South Meridian és a Washington Street sarkán, kérem, jusson eszükbe apám, Kurt Vonnegut, Senior. Ugyanis ő tervezte azt az órát. Sőt, mi több az apám és az ő apja, Bernard Vonnegut tervezték az egész bazi nagy házat." Itt az óra és a ház.

A padlás takarítása a csocsóval ért véget. Rosszalkodtam is egy kicsit…

2 megjegyzés:

  1. No, ennek a bejegyzésnek a szálai igencsak messzire vezetnek... :)

    VálaszTörlés
  2. Én ilyen bamba tudósokkal nem kísérleteznék! Mire kiszámítja hogy E egyenlő emszer cénégyzet, a tudatlan sporttársak már durr, be is varrják neki a gólt!

    VálaszTörlés