Ötvenkettedik hét - szerda


[Fejezetek Ó Ella hagyatékából]


Budapest, 1944. február 23. szerda

Irodában voltam. Adóhivatalban voltam hivatalosan, és mivel ott laknak közelben L. néniék, bementem hozzájuk. F.-nél voltam, de már elfogytak a 22.445-ös harisnyák. Anyától jött levél, apa felolvasta. Apával németeztünk. Irodában voltam. Uzsonnáztam, közben olvastam. Mosakodtam. Lekváros kenyeret vacsoráztam. Bibliából olvastam. Olvastam.


Budapest, 1946. február 23. szombat
1/2 8-kor keltem fel. Ágyamat bevetettem. K.-ban voltam dolgozni. 1/2 4-kor jöttem haza. Zongoráztam. Gépeltem regényemet. 7-kor vacsoráztunk. Mosogattam. Német mondatokat írtam gépen. 11-kor feküdtem le.


Budapest, 1948. február 23. hétfő

10-kor keltem fel. Ágyamat bevetettem. Reggeliztem. Olvastam. E.-nek gépen levelet írtam. Z.-nek gratuláló sorokat írtam a születésnapjára. A tegnapi napot írtam le a naplómba, melyben a tegnapi nap kedvességét és kellemességét írtam le, 4 és 1/2 oldalt tesz ki a naplómban. 5-kor uzsonnáztunk. L.-be mentem. 1/4 9 után 5 perccel jöttem haza. Vacsoráztunk. 1/2 10 volt, amikor lefeküdtem.

3 megjegyzés:

  1. "gépeltem a regényemet"...
    Erről kiderül valami közelebbi?

    Gyönyörű szemüvegek. Éleslátóknak talán nem is olyan nyilvánvaló tény, hogy ezeket még ma is hordani lehet(ne). De hogy fér bele a farkincája abba a slank kis dobozba?

    VálaszTörlés
  2. Saját regényről nincs tudomásunk, de nem is zárnám ki. Valószínűbb, hogy csak elvállalta egy regény legépelését.

    VálaszTörlés
  3. Ja igen, a szemüvegek: kipróbáltam az egyiket, tökéletesen "működik". És azért fér bele, mert nagyon rugalmas "drót" a szára.

    VálaszTörlés